Bogdan's blog

Probabil computere, delphi, tehnologie, jocuri point-and-click adventure, civilization, lingvistică, poate un pic de politică şi alte chestii interesante care vor apărea ĭn timp.

25.11.04

Jocurile adventure nu mai sunt cum erau pe vremuri... nu va mai apărea vreun Indiana Jones care să afle destinul Atlantidei, nici un Guybrush Threepwood care să devină un pirat haios al insulelor Caraibe, nici un Simon sau Rincewind care să afle tainele magiei, nici măcar un Larry care să-şi folosească farmecele în cucerirea unor noi redute. Păcat a fost o eră frumoasă, dar tehnologia ne permite astăzi să avem jocuri 3-D supra-realiste, pline de monştri şi sânge. Cică nu mai există loc pentru umor în această industrie. Interesant efectul: pe vremuri, calculatorul era folosit doar de o mică elită, atunci jocurile trebuiau să fie inteligente, altfel nu se vindeau. Acum e altfel. Poate că se întâmplă ce s-a întâmplat şi cu industria muzicală, care s-a dezvoltat din entuziasmul hipioţilor.

Totuşi există, ca peste tot, entuziaşti, care vor să continue tradiţia adventure clasic: Aceste "fangames" sunt create de amatori doar din pasiune. Majoritatea au deficienţe fie în grafică, fie în scenariu, dialoguri, muzică etc, dar există şi unele care sunt mai bune. Poate în câţiva ani vor apărea mai multe şi vor revoluţiona genul, cine ştie...